Verbeter je mentale gezondheid  

Coaching, therapie en vitaliteit

MBSR.

‘Hoe kan ik omgaan met die aanhoudende stroom van gedachten..?’

'Hoe kan ik beter omgaan met mijn emoties?’

'Ik kom er niet aan toe tijd voor mezelf vrij te maken, al heb ik dat heel hard nodig…ik ren achter mezelf aan….

De training is een zelfonderzoek, waarbij je je meer bewust wordt van automatische negatieve gedachten, gevoelens en fysieke gewaarwordingen, die vaak klachten als stress, piekeren en slapeloosheid veroorzaken. Door Mindfulness beoefening kan je leren anders om te gaan met deze (negatieve) piekergedachten, emoties of stress op een milde, vriendelijke manier. Mindfulness is ook een krachtige methode om situaties die niet te veranderen zijn, te leren aanvaarden. Door meer in het nu te leven, zal uiteindelijk je kwaliteit van leven verbeterd worden en zal je meer vrijheid en rust ervaren.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2-2,5 uren (bij een groepsgrootte van 4 personen), en een stilte-dag van 3,5 uur na de zesde trainingsbijeenkomst. De training heeft het grootste rendement wanneer deze in kleine groepen (4-10 personen) wordt gevolgd.

Bij de training hoort een werkboek (per week wordt een deel verstrekt) en download-link voor het downloaden van mp3’s met begeleide oefeningen.

Voor wie is de training geschikt?

Deze training richt zich tot mensen die niet alleen maar passief willen afwachten, maar zelf actief willen bijdragen aan hun eigen welzijn. De training vraagt een grote eigen inzet. Het echte leren gebeurt tijdens het dagelijkse oefenen thuis. Wie deelneemt verbindt zich om gedurende deze acht weken minstens drie kwartier per dag voor zichzelf te reserveren en thuis te oefenen. 

De training is geen op zichzelf staande behandeling van lichamelijke of psychische problemen. Het kan wel een ondersteuning zijn bij aandoeningen die ingrijpende behandelingen of een lange fase van herstel vergen, en bij psychische en stressgebonden klachten. Is het laatste het geval, dan is professionele ondersteuning een voorwaarde voor deelname.

Voor deelname vindt een intake plaats om in een gezamenlijke verkenning de verwachtingen over de cursus af te stemmen.

De trainer categorie 1 lid van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN). Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de training (soms voor een deel). Informeer hiernaar bij uw ziektekosten verzekering.

Voor meer informatie (bijvoorbeeld over startdata van de trainingen) kunt u contact opnemen via Willemien@onthaasteninzeeland.nl